« terug naar vorige pagina

Praktijkassistentes

Astrid, Nurten en Rose zijn  doktersassistentes. Zij zorgen er mede voor dat alles in de huisartspraktijk goed verloopt. Bij het maken van een afspraak zullen zij samen met u beoordelen hoe snel u gezien moet worden.

Ook kunnen zij u vaak al telefonisch met adviezen helpen. Daarvoor zullen zij u enkele vragen stellen. Als u dit niet op prijs stelt, kunt u dat meteen aangeven.

Doktersassistentes voeren ook medische verrichtingen uit, zoals bloeddrukmetingen, urineonderzoek, uitstrijkjes en wratten aanstippen. De doktersassistentes staan in voortdurend contact met de huisarts. Ook bij hen kunt u te maken krijgen met een stagiaire in opleiding tot doktersassistente.

Astrid houdt  CVRM spreekuur in de praktijk en  is daarnaast ook Management Ondersteuner Huisarts.

Nurten voert jaarlijkse longfunctietesten en jaarlijkse controle Astma en COPD uit in de praktijk. 

Rose is Spreekuur Ondersteuner Huisarts (SOH) zij is een opgeleide assistente die de logistiek van het (eigen) spreekuur waarborgt door semi-spoedeisende patiënten de aandacht te geven die ze nodig hebben. Van allergische reacties tot brandwonden, vaak is snel duidelijk of een spoedbehandeling nodig is en hoeft de huisarts er niet noodzakelijk bij te komen. De SOH kan zelfstandig klein letsel en veel voorkomende klachten afhandelen.