Nieuws

 • Huisarts van Lith is afwezig i.v.m vakantie van 15 mei t/m 2 juni 2023

  Waarneming tijdens vakanties / afwezigheid huisarts van Lith. 
  Achternaam:

  A  t/m  I    Dokter Saunier 0570-561292
  J  t/m  O   Dokter Huijgens 0570-531331
  P  t/m  Z   Praktijk aan de IJssel 0570-562666

   

 • Huisarts Dam werkt sinds 1 februari 2021 bij ons, hij is op de maandag en donderdag aanwezig. 

  Doktersassistente Destina werkt de hele maand augustus, september en oktober bij ons i.v.m. vakantie van andere doktersassistentes. 

   

   

 • Vanaf heden is het mogelijk om via de MedGemak app een afspraak in te plannen. De MedGemak app kunt u downloaden vanuit de playstore/appstore op uw Smartphone. MedGemak is de app om u te helpen bij het optimaal regelen van uw zorgtaken. Zo heeft u via uw smartphone 24/7 inzicht in uw medicatie. U kunt eenvoudig een online afspraak maken bij uw huisarts. Daarnaast is het mogelijk een bericht naar uw huisarts te sturen met bijlage. 

  MedGemak is een aanvulling op het patiëntenportaal MijnGezondheid.net. Daarom dient u zich eerst aan te melden voor MijnGezonheid.net voordat u de app kunt registeren. 

  Herhaalmedicatie
  Het is ook mogelijk om uw herhaalmedicatie aan te vragen via de site http://www.apotheekolst.nl (Let op u moet dan wel uw eigen account aanmaken). Als u nog herhalingen tegoed heeft dan kunt u zonder recept naar de apotheek om uw medicatie op te halen, op het etiket van uw medicatie staat hoeveel herhalingen u nog tegoed heeft.

  Herhaalservice
  Dit is de meest eenvoudige oplossing als u voor langere tijd medicijnen gebruikt. Wij zorgen in overleg met apotheek Olst dat uw medicijnen op tijd klaarstaan. Daar hoeft u zelf niets voor te doen. U krijgt van de apotheek bericht zodra u de medicatie kunt ophalen of wanneer zij deze bij u thuisbezorgen. Wil je je aanmelden voor herhaalservice? Geeft dit door aan uw apotheek.

 • Oktober staat in het teken van de #2uurnatuur Challenge, een initiatief van IVN Natuureducatie om Nederlanders meer de natuur in te laten gaan. Want dat is heel gezond, blijkt uit onderzoek. Word je echt gezonder van een rondje bos of park? Zeven vragen aan dr. Jolanda Maas.

  Is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de helende kracht van natuur?

  Lees het hele artikel op Nu.nl

  Publicatiedatum: 23-10-2019

 • De haverdrank, sojadrank en amandeldrank duiken steeds vaker op in het schap als alternatief voor het oer-Hollandse pak melk. En ook de cijfers liegen er niet om: steeds meer mensen kopen plantaardige ‘melk’. Het zou zelfs gezonder zijn. Klopt dat eigenlijk wel? We vroegen het diëtist en natuurvoedingskundige Henny de Lint.

  Lees het hele artikel op Gezondnu.nl

  Publicatiedatum: 17-10-2019

 • Dr. Janneke Wittekoek houdt zich als cardioloog al meer dan 15 jaar bezig met het vrouwenhart. Op Red Dress Day verschijnt haar nieuwste boek Healthy heart dat ze maakte samen met Prins Marcia van den Bergh. Een boek met 50 recepten en tips voor een fit en gezond vrouwenhart. Een mooie aanleiding om Janneke te vragen naar haar 10 favoriete producten die goed zijn om te eten voor je hart.

  Lees het hele artikel op Nationalezorggids.nl

  Publicatiedatum: 14-10-2019

 • Griepepidemieën komen vaker voor in het najaar en in de winter. Maar wat ís griep? En hoe onderscheid je het van een fikse verkoudheid? Huisarts Edwin de Vaal (47) geeft antwoord.

  Lees het hele artikel op Nu.nl

  Publicatiedatum: 02-10-2019