Nieuws

 • I.v.m. een onschuldige operatie is dokter van Lith vanaf a.s. dinsdag 9 maart afwezig voor minimaal 14 dagen. 
  Wilt u een afspraak maken bij de huisarts? Dan kunt u bellen met de assistente om te overleggen. Zij kan u evt. doorverwijzen naar waarnemend huisarts. Dokter Dam werkt zoals altijd op de maandag en dinsdag bij ons in de praktijk. Ook kunt u een afspraak maken bij  Anna Janssen.

   

 • Nog niet bekend wanneer onze praktijk kan starten met vaccineren
  Op verschillende fronten wordt inmiddels zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19. Ook wij huisartsen dragen hier aan bij, door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. De eerste regio’s in Nederland hebben dit vaccin inmiddels ontvangen. Onze regio en onze huisartsenpraktijk nog niet. We weten op dit moment nog niet wanneer wij vaccin zullen ontvangen en wanneer we patiënten kunnen uitnodigen voor vaccinatie.

  Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat de eerste voorraad vaccin door de huisartsen moeten worden gebruikt voor vaccinatie van:

  • mensen geboren in 1956 en 1957
  • 2 groepen patiënten met een hoog risico op een ernstig beloop van een COVID-19-infectie:
  1. mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)
  2. mensen met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)

   

  Als we weten wanneer wij vaccins gaan ontvangen en kunnen beginnen met inenten, zullen we de patiënten uit deze eerste groepen een uitnodiging sturen voor vaccinatie. 
  Wij weten niet wanneer andere patiënten aan de beurt komen voor vaccinatie. Dat bepaalt de overheid.

  Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?
  In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona

 • Sinds 1 januari 2021 hebben wij een nieuwe collega doktersassistente, Rose de vos.

  Vanaf 1 februari 2021 werkt huisarts Bart Dam op de maandag, dinsdag en 1x in de 14 dagen op de donderdag als vaste waarnemer op onze praktijk. Vanaf 1 juli 2021 werkt dokter Dam vast op de maandag en donderdag.

   

   

 • Huisarts van Lith is afwezig van maandag 5 oktober 2020 t/m 9 oktober 2020 en van 26 oktober t/m 13 november, het is hierdoor niet mogelijk om online afspraken, e-consulten en medicatie aan te vragen. De assistente is iedere ochtend aanwezig. 

 • Vanaf heden is het mogelijk om via de MedGemak app een afspraak in te plannen. De MedGemak app kunt u downloaden vanuit de playstore/appstore op uw Smartphone. MedGemak is de app om u te helpen bij het optimaal regelen van uw zorgtaken. Zo heeft u via uw smartphone 24/7 inzicht in uw medicatie. U kunt eenvoudig een online afspraak maken bij uw huisarts. Daarnaast is het mogelijk een bericht naar uw huisarts te sturen met bijlage. 

  MedGemak is een aanvulling op het patiëntenportaal MijnGezondheid.net. Daarom dient u zich eerst aan te melden voor MijnGezonheid.net voordat u de app kunt registeren. 

  Herhaalmedicatie
  Het is ook mogelijk om uw herhaalmedicatie aan te vragen via de site http://www.apotheekolst.nl (Let op u moet dan wel uw eigen account aanmaken). Als u nog herhalingen tegoed heeft dan kunt u zonder recept naar de apotheek om uw medicatie op te halen, op het etiket van uw medicatie staat hoeveel herhalingen u nog tegoed heeft.

  Herhaalservice
  Dit is de meest eenvoudige oplossing als u voor langere tijd medicijnen gebruikt. Wij zorgen in overleg met apotheek Olst dat uw medicijnen op tijd klaarstaan. Daar hoeft u zelf niets voor te doen. U krijgt van de apotheek bericht zodra u de medicatie kunt ophalen of wanneer zij deze bij u thuisbezorgen. Wil je je aanmelden voor herhaalservice? Geeft dit door aan uw apotheek.

 • Oktober staat in het teken van de #2uurnatuur Challenge, een initiatief van IVN Natuureducatie om Nederlanders meer de natuur in te laten gaan. Want dat is heel gezond, blijkt uit onderzoek. Word je echt gezonder van een rondje bos of park? Zeven vragen aan dr. Jolanda Maas.

  Is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de helende kracht van natuur?

  Lees het hele artikel op Nu.nl

  Publicatiedatum: 23-10-2019

 • De haverdrank, sojadrank en amandeldrank duiken steeds vaker op in het schap als alternatief voor het oer-Hollandse pak melk. En ook de cijfers liegen er niet om: steeds meer mensen kopen plantaardige ‘melk’. Het zou zelfs gezonder zijn. Klopt dat eigenlijk wel? We vroegen het diëtist en natuurvoedingskundige Henny de Lint.

  Lees het hele artikel op Gezondnu.nl

  Publicatiedatum: 17-10-2019

 • Dr. Janneke Wittekoek houdt zich als cardioloog al meer dan 15 jaar bezig met het vrouwenhart. Op Red Dress Day verschijnt haar nieuwste boek Healthy heart dat ze maakte samen met Prins Marcia van den Bergh. Een boek met 50 recepten en tips voor een fit en gezond vrouwenhart. Een mooie aanleiding om Janneke te vragen naar haar 10 favoriete producten die goed zijn om te eten voor je hart.

  Lees het hele artikel op Nationalezorggids.nl

  Publicatiedatum: 14-10-2019

 • Griepepidemieën komen vaker voor in het najaar en in de winter. Maar wat ís griep? En hoe onderscheid je het van een fikse verkoudheid? Huisarts Edwin de Vaal (47) geeft antwoord.

  Lees het hele artikel op Nu.nl

  Publicatiedatum: 02-10-2019