Nieuws

 • Vanaf 1 september 2019 werkt huisarts Berdien Saunier op de dinsdag en woensdag als vaste waarnemer op onze praktijk.

   

  Vakantie dokter van Lith en dokter Saunier

  Huisarts Saunier is afwezig van 29 september 2020 t/m 9 oktober 2020.

  Huisarts van Lith is afwezig van maandag 5 oktober 2020 t/m 9 oktober 2020 en van 26 oktober t/m 13 november, het is hierdoor niet mogelijk om online afspraken, e-consulten en medicatie aan te vragen. De assistente is iedere ochtend aanwezig. 

 • Vanaf heden is het mogelijk om via de Dokterdichtbij app een afspraak in te plannen. De Dokterdichtbij app kunt u downloaden vanuit de playstore/appstore op uw Smartphone. Via mijn gezondheidsnet (MGn) kunt u een E-consult aan vragen en uw lab uitslagen inzien. Het is noodzakelijk om in te loggen met uw Digi D. U kunt dit doen via www.mijngezondheid.net

  Herhaalmedicatie

  Het is ook mogelijk om uw herhaalmedicatie aan te vragen via de site www.apotheekolst.nl
  Indien u nog voldoende herhaalrecepten (groene briefjes) heeft. U moet dan wel uw eigen account aanmaken.

  Herhaalservice

  Dit is de meest eenvoudige oplossing als u voor langere tijd medicijnen gebruikt. Wij zorgen in overleg met apotheek Olst dat uw medicijnen op tijd klaarstaan. Daar hoeft u zelf niets voor te doen. U krijgt van de apotheek bericht zodra u de medicatie kunt ophalen of wanneer zij deze bij u thuisbezorgen.

 • Oktober staat in het teken van de #2uurnatuur Challenge, een initiatief van IVN Natuureducatie om Nederlanders meer de natuur in te laten gaan. Want dat is heel gezond, blijkt uit onderzoek. Word je echt gezonder van een rondje bos of park? Zeven vragen aan dr. Jolanda Maas.

  Is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de helende kracht van natuur?

  Lees het hele artikel op Nu.nl

  Publicatiedatum: 23-10-2019

 • De haverdrank, sojadrank en amandeldrank duiken steeds vaker op in het schap als alternatief voor het oer-Hollandse pak melk. En ook de cijfers liegen er niet om: steeds meer mensen kopen plantaardige ‘melk’. Het zou zelfs gezonder zijn. Klopt dat eigenlijk wel? We vroegen het diëtist en natuurvoedingskundige Henny de Lint.

  Lees het hele artikel op Gezondnu.nl

  Publicatiedatum: 17-10-2019

 • Dr. Janneke Wittekoek houdt zich als cardioloog al meer dan 15 jaar bezig met het vrouwenhart. Op Red Dress Day verschijnt haar nieuwste boek Healthy heart dat ze maakte samen met Prins Marcia van den Bergh. Een boek met 50 recepten en tips voor een fit en gezond vrouwenhart. Een mooie aanleiding om Janneke te vragen naar haar 10 favoriete producten die goed zijn om te eten voor je hart.

  Lees het hele artikel op Nationalezorggids.nl

  Publicatiedatum: 14-10-2019

 • Griepepidemieën komen vaker voor in het najaar en in de winter. Maar wat ís griep? En hoe onderscheid je het van een fikse verkoudheid? Huisarts Edwin de Vaal (47) geeft antwoord.

  Lees het hele artikel op Nu.nl

  Publicatiedatum: 02-10-2019